Webressourcer

WEBRESSOURCER

til kristendomsfaget


Konsulenten medvirker gerne, når du har lyst til at inddrage IT og medier i kristendomsundervisningen. 

Gratis virtuelt klasseværelse, der altid virker, og som kan bruges af smartphones, tablets og pc'er samtidigt. Mulighed for multiple choice, korte svar-felter og quiz. Fantastisk redskab til at få alle elever på banen samtidigt.

Der er en lang række museer over hele verden (Glyptoteket og Statens Museum for Kunst i Danmark), som er begyndt at frigøre kunstværkers rettigheder. Google Art Project er et virtuelt galleri, hvor du kan samle de værker, som du gerne vil arbejde med. Og vise dem i en fantastisk kvalitet!

Skoletube er en mangfoldighed af muligheder for at bruge IT og medier i undervisningen. Skoletube kræver abonnement, som kommunerne typisk tegner for alle kommunens folkeskoleelever.

Småproduktioner er et gratis tilbud om at lave små medie-produktioner. Stedet består af en lang række opgaver, som man kan øve sig på. Opgaverne er selvinstruerende; ja, faktisk er eleverne ofte bedre til at følge vejledninger end voksne.

En gratis app til både smartphones og iPhones (og tablets med GPS), som indeholder tre spil. Bl.a. kan man lave et gps-løb, hvor eleverne først får vist den næste post, når de har løst opgaven rigtigt.

Her kan du lave id-kort, spillekort, filmplakater, reklamer og en masse andet. Hvis Jesu lignelser udkom som film, hvordan ville plakaten så se ud? En rigtig legeplads for de kreative elever.

Google-sites er en meget enkel måde at lave hjemmesider på. Og så virker den altid.

Man skal lave en gratis google-konto for at kunne bruge det.

Kahoot er et flot værktøj til mange forskellige typer af evalueringer, quizzer og virtuelle samtalerum. Og så virker det på alle "dimser" (devicer).

I Danmark har vi en fremragende tradition for kortfilm til børn og unge, som er velegnede til at bruge i kristendomskund-skabsundervisningen. Få inspiration og ideer [klik her]

En wordle kan sætte ord sammen i mange forskellige farver og former. Et kreativt redskab til at lege med ord på en anderledes måde.

Man har en gang imellem brug for at kunne lave sine egen bingobrikker og -plader; f.eks. i arbejdet med symboler eller billeder. Programmet her skal blot have billederne, så laver den selv pladerne, så de er forskellige. Og brikkerne som du skal hive op af posen!

Wix er et godt program til at lave spændende og sjove hjemmesider. Man arbejder udfra flotte skabeloner, hvor man ganske enkelt skifter tekst og billeder ud med nye.

Clio-online er en flot og faglig kompetent platform, som bl.a. Thisted kommune har licens til. Der er gode medieindslag, opgaver og tekster.